I dag har eg hermetisert pærer. Desse er i sukkerlake. No held eg på å lage lake av urter. Eg var ute i hagen og plukka pepermynte og sitronmilisse som no står og trekker i vann. Så skal eg bruke det til lake på resten av pærene.
har litt sukker i den og.
Dei fine glassa som eg har dei på er gamle Norges glass som mor min hadde vore å funne på loftet hos seg. Så eg fekk med alle dei små glassa som ho hadde.
No er det klar til reinsking av resten av pærene.
Skal fylle 5 glass til før eg begynner å lage middag.
7 kommentarer:
Å, det får meg til å tenke på at min mormor alltid hadde kjellerhyllene fulle av hermetiserte pærer hun selv hadde laget og som hun serverte til dessert etter god gammeldags søndagsmiddag. Det er mange år siden jeg har spist hermetiserte pærer så kanskje jeg skulle prøvd meg på å lage slike, har du oppskrift?
Å nam, nam....detta er godt!!
Pleier hermetisere plommer, men pærer...det er lenge sidan.
Nydeleg dessert!
Du lager jo pærer som mitt største forbilde, min bestemor. Dette var god søndagsdessert med krem på. :-)
Så spennende. Gir sikkert mange fine desserter utover vinteren. Imponert over fargen på pære gele'en, hadde aldri gjettet at den ble rød!
Så man kan hermetisere dem også, ja! Tror ikke så mange bruker de gamle, men gode teknikkene lenger.. Blir gode desserter av dette ;)
Mmmmm....så deilig!!!
Det ser altså så godt ut at tenna løper i vann ! Dyktig du :)
Legg inn en kommentar