I går laga eg smultringer . I kveld har eg laga silkekaker ( sjakkruter kallar nokon dei for)
I fjor ringde den største lokalavisa i fylket og lurte på om vi fylkespolitikarar hadde tid og bake julekaker . Dei lurte og på om dei kunne få ei tradsjons oppskrift frå oss. Så eg bidrog med oppskrifta på Silkekaker, ei oppskrift eg har arva frå mor mi. Oppskrifta her er bilda av ei side i kokeboka vår. Dattera mi samla alle oppskriften som vi bruker mykje; å laga familiekokebok som avslutnings oppgåve på Den kreative Fagskulen.
Oppskrifta på Havremomser fann eg hos Handarbeidsglede Desse falt i smak og var kjempe enkle å lage . Tusen takk for oppskrifta.
5 kommentarer:
Litt av en julebakst, du får de sikkert i boks før de er spist opp.
:-)
Himmel og hav så flink du har vært. Jeg kjøper mine jeg.
Silkekakene husker jeg min mor bakte. Og jeg husker også at det var om å gjøre å spise dem etter farge. Først spise opp de hvite delene og så de brune. Hvis kaka brakk tapte man. :)
Ha en flott helg.
Smultringer må man ha til jul!
Det er jo koselig med slike bakedager hvor man opprettholder tradisjoner;) Ha en fin førjulshelg!
Silkekaker Må me ha her òg.....og smoltringar.....tradisjonane er til for å haldast på...
God helg!
Så kjekt at du har prøvd oppskrifta og likte den. Eg lagar ca. same sort hæl som du viser, så eg trur eg forstår den. Ha ei fin adventshelg :)
Legg inn en kommentar