lørdag 5. mai 2012

To nye sjal og litt bunadsaum

Held på å sy bunad til yngste guten min. I dag har eg sydd hundrevis av kjedesting. Held på med jakka i dag, litt meir kjedesing og så er det knapphola sin tur.
Er ferdig med buksa og beltet.
 Mor mi på 81 år har brodert beltet. 90 cm x 10cm heilt fylt med korssting på 1mm x 1 mm.
Eg har berre montert det.
 Har i løpet av våren strikka ein del sjal også. Det til venstre er strikka i Kauni garn, det under er strikka i Projo garn.Begge kjøpte eg på Projo når eg var der i vinterferien. Begge oppskriftene fann eg på nette på Drops, men eg laga min eigen vri på dei.


Legg til bildetekst

10 kommentarer:

Greta sa...

flotte sjal og den bunaden vert jo knalltøff da. Heldig guten din :0). vi har ikkje akkurat vår varme for tida nei, men den som venter på noko godt venter ikkje forgjeves. er det ikkje slik. Ha ei flott helg

Ingunn sa...

Nydelig bunad du syr! Er også imponert over broderiet på beltet. Mye arbeid, men så er det et festplagg som aldri går av moten. Lekre sjal også. Fortsetter dette kalde været trenger vi både sjal og bunad.

Ha ei riktig fin helg!

Bodil sa...

Så nydeleg bunad du syr. Og beltet er jo såå flott. Heldig han som får det. Lekre sjal du har strikka og. Ha ein fin kveld.

Elisabeth sa...

Imponerende bunadsarbeid både av deg og din mor. Fine sjal har du også strikket ;)

Linda sa...

Flotte sjal!

Ann Tove sa...

Bunaden blir flott, mykje arbeid på denne. Mor di er dyktig som broderar so små sting i hennar alder. Tøff dame. Slike sjal er gode å ha, passar godt til maiveiret vi har no.Kjempefine. Ha ein fin søndag.

Fru Keilegavlen sa...

Flotte sjal og flott bunad. Det er så fint med bunad. Eg var veldig glad då mannen min ville ha bunad så me kunne gifte oss i bunad og vere kronebrud. Ønskjer deg ein fin søndag.

Stubbetufsa sa...

Det blir spennende å se hvordan den bunaden blir.
Du er flink, men det visste jeg jo!

Det sneværet dere hadde, er nå kommet hit. Sne og vind, katta er snar ute. Gubben har gått til fjøset, der skal han fyre i ovnen og fintenke litt, sa han!
Ha en fin søndag!

Muffin sa...

Trivelig å stikke innom her å se det lekre håndarbeidet. Bunaden med belte blir fin, kanskje den skal bli ferdig til den 17? Lykke til med ferdigstillelsen :)

Bestemor Drillo sa...

Skal si du er dyktig!
Bunaden blir kjempefin!
Klem fra meg!