lørdag 17. november 2012

Luer og votter

Har strikka votter st. 3 år. Fann mønsterer i eit gamalt KK frå 1976. Har strikka svært mange av desse vottane opp gjenom år. Mine barn likte dei svært godt for dei er så mjuke og lette å gripe med. Dei er strikka av baby garn frå resteskuffa mi så eg veit ikkje kva merke det er. Øverste bilde viser korleis eg strikkar dei. Bildet under vis vottane etter at eg har sydd dei saman i sida. Brukte ca 30 g blått og ein lite  rest kvitt.


Har strikka to luer også denne veka den øverste er i sandfarga BabySilk . Den har eg strikka til svigerdatteren min.Ho hadde ikkje lyst på rosett på den. Samme mønsteret som i forge innlegg, men eg har passa til tråd og pinner etter strikkefastheit og tilpassa den til ein voksen.

 Eg har strikka ei i turkis Alpakka til datteren min. Denne tråden var litt tynnare så her la eg opp litt meir. Her har eg også strikka inn refleksbånd. I dagslys viser det ikkje, men det viser godt her fordi blitsen fekk det til å skine. Her har eg laga ein avtarbar rosett. Den er laga i ein tråd refleksband og ein tråd alpakka.
Har vore på Husflidsmesse i Florø i dag, mykje fint handarbeid. Så no fekk eg skikkeleg lyst å sy.
Ønsker dere alle ei fin handarbeidshelg!

7 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Du har vært flittig!
De reflekstrådene har jeg hørt om, men glemte å spørre etter dem sist jeg var i Alta.
Det må jo være supert på barn især.
Ha ei fin helg!

Greta sa...

Super flotte luer og votter. Greit å ha ei god gammel oppskrift ein kan stole. Da veit ein kva han lager og kva ein får. skjønne luer også. spørs om eg må adoptere den mønstra der.
Har dere bra ver i havgapet denne helgen? Uansett ver kos deg med det som er aller kjekket her i verden. Garn og pinner Ha ei flott helg

Siddis back home sa...

Så mye flott du har strikket, ha en fin ny strikke uke hos deg!

MarJE sa...

Hei, Her var det mykje fint strikk.
God helg.

snakkemunn sa...

Skal si du har strukket mange fine luer. Disse votter ser veldig fine ut. Det er så gøy med gammelt mønster . 🌞

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.