tirsdag 1. oktober 2013

 I dag har det vore nydeleg veir her så eg var ein lang tur ute i godveiret.
 Det har  vorte ei litt anna form for handarbeid i dag. Eg laga fårerull, den skal eg fryse og ha til jul godt med alt som er gjort. Desember er så full av møter, rettearbeid og andre ting så rull lagar eg om hauste og frys ned. Like god når eg tek den opp av frysen.
 Med helga var vi på sommarhuset vårt, der har vi ein fin hage med mykje frukttrer. Vi plukka både epler pærer og plommer. I dag har eg reinska epler til frysen; gode å ta oppatt til eplekake i løpet av vinteren. Måtte lage ei eplekake også. Så vi hadde varm eplekake med is til kaffien i dag.
 I morgon skal eg hermetisere pærer og reinske litt meir epler. Kanskje blir det litt strikking også inn i mellom.
Ønsker dere alle ein fin onsdag!

3 kommentarer:

Greta Buhagen sa...

Du har jammen vore driftig. Ikkje dårlig. Eplekaka såg veldig god ut. Den hadde eg nok måtte ha smakt på :D Skeie ut av og til hehe. Fårerull spiser eg ikkje, men sikkert godt for den som liker fåresmaken. Nydelig bilde fra turen din. Det er fint no. så synd sola ikkje kjem før vel ett her hos meg no. Men når den ahr vore her litt i dag, blir det ein tur ut på emg også. Håper du får ei fortsatt fin uke

Ingunn sa...

Det er fint å kunne høste av det naturen byr på, men mye arbeid er det. Hermetisering har jeg aldri vært med på, men det var helt vanlig da jeg vokste opp, plommer, epler, kjøttkaker m.m.
Så flink du er som lager rullen selv!
Nydelig vær her også og fint å gå tur litt utpå dag når sola varmer mer.

Ønsker deg en fin høstdag!

Klem

Elisabeth sa...

Ser ut til at dagen har vært veldig fin, både vær- og matmessig :)