lørdag 19. april 2014

Påskeferie

Fyrste delen av påska var det styggeveir med regn og vind, fint veir til å sitte inne å sy i. Sydde fyrst inn bunaden til eldste sønnen. Den var blitt 10 cm for vid. Dette gjekk greit å ta inn. Så brukte eg litt tid til å sy litt til barnebarna.
 Ei sommer bukse til lillegutt
Vår / sommersett til lill
 Tunika / kort kjole og munkekappe i velur til prinsessa

 Jakke med skrå glidelås og jogge dress til lillegutt i samme velurstoffet er eit tynt stoff så det passer fint utover våren.

 Kjole i topp av jersy stoff og skjørt av bomull. Eg likte svært godt dette skillpaddestoffet- Eg har hatt det svært lenge i stoff lageret mitt.
Denne uglekjolen er sydd av eit uglestoff som eg kjøpte på "stoff og stil" i Trondheim i vinterferien. det lilla strikkestoffet til armene og halskanten, er restane etter ein  topp eg sydde til meg for ca.30 år sidan. Alt kjem til nytte; .

 Dette er restane etter ein hette kjole som eg sydde til prinsessa . Denne dressen har ei helt spesiell hette. men den kjem ikkje fram på bilde.
 Strikkar labbar mens eg ser på tv og når eg jobbar med data, blir nokre par etter kvart. Alle desse fekk nye eigarar i løpet av påska,
 
No nyt eg livet saman med barnebarna mine og det nydelege veiret som er her no. Ønsker dere alle ein fin avslutning på påska og håpar alle har like flott veir som vi.

5 kommentarer:

Rita Follnes sa...

Utrolig ¨å mye fint du har laget. Det er flott å bruke ruskeværet slik. ;-)

Greta Buhagen sa...

Så masse flott du har laga. Heldige desse barnebarna dine. Kjempfine ting. Du fikk jammen gjort mye i styggveret, Og no koser du deg md dei små. fortsatt fin påske. klem

mimouna sa...

Imponerende produksjon, og masse fint! Nyt finværet de siste dagene av ferien, deilig at solen kom til slutt. :)

Bodil sa...

Så mange flotte plagg du har sydd til barnebarna :) Og lestar kjem alltid til nytte. God helg.

Siddis back home sa...

Så mye fint du har sydd! Ha en herlig søndag!